Asperges & Aardbeien

Thea en Kees kweken al zo’n 30 jaar aardbeien. Sinds 15 jaar zijn daar ook asperges aan toegevoegd.  Er wordt gekweekt in kassen en van de koude grond.

Aardbeien
Van April tot juni en van september tot december zijn bij Thea’s bloemen iedere dag verse aardbeien te verkrijgen uit de kas.
Deze aardbeien hebben een heerlijke smaak en zijn bijzonder vers.
We verkopen 1e en 2e soort, waarbij het verschil zit in de vorm. De tweede soort heeft daarnaast ook soms een deukje opgelopen, deze kunt u dus iets minder lang bewaren.

Asperges

De asperges worden gekweekt op de velden rond onze winkel en bedrijf.
Ze zijn verkrijgbaar van april tot 24 juni, de dag van de Heilige Sint Jan.
Daarna gaat de plant in rust om zo weer voldoende aan te sterken voor het volgende jaar.
De asperges zijn van het ras Cumulus dat bekent staat om zijn uitzonderlijke smaak. Ze worden gekweekt in een zandbodem, het geheel ten goede komt.
Sinds 2015 beschikt Thea’s bloemen ook over een aspergeschiller, zodat u uw asperges direct vers geschild mee naar huis kunt nemen in een speciaal geseald bakje.

Frambozen
Sinds 2 jaar kweekt Kees ook frambozen. Deze zijn op verschillende momenten verkrijgbaar en worden iedere dag vers geplukt. Ze gaan direct van het land naar uw hand en zijn hierdoor ook langer te bewaren. De frambozen worden gekweekt onder halve tunnels, zo zijn ze beter bestand tegen zon, wind en regen.